Logo - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Bruggen

Een brug zorgt ervoor dat u beter kunt kauwen, dat de kiezen waarop de brug steunt steviger worden, voorkomt dat de kiezen scheef gaan staan of gaan uitgroeien als de missende kiezen of tanden niet worden vervangen. Een brug is een fraaie restauratie.

Behandeling

De bestaande tanden of kiezen wordt deels afgeslepen,  zo nodig met een verdoving, daarna wordt er een afdruk van gemaakt. De kleur van uw tanden wordt bepaald.

De tandtechnieker maakt de keramische brug en de brug wordt meestal twee weken later vastgelijmd.

Bruggen - Tandartspraktijk Leidsche Rijn
Etsbrug - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Etsbrug

De etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee voortanden. Een etsbrug is meestal mogelijk wanneer de tanden aan weerszijden van de open ruimte gaaf zijn. Voordeel daarvan is dat er van gave tanden bijna niets afgeslepen hoeft te worden. De brug wordt door middel van kleine bevestigingsstukjes of “vleugeltjes” met een speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt.

Brug op implantaten

Het ontbreken van tanden heeft invloed op uiterlijk en kauwvermogen, wat psychosociale impact kan hebben. Onze praktijk biedt implantaten met vastschroefbare bruggen als oplossing. Voorafgaand aan de implantatie plannen we een intake en maken we röntgenfoto’s om het kaakbot te beoordelen. Een begroting wordt op basis van deze informatie gemaild. Bij ontbrekend kaakbot kan kunstbot worden toegevoegd of een botopbouwoperatie worden uitgevoerd. Na 3-6 maanden herstel volgt een afdruk of 3D-scan voor de keramische brug, gemaakt met een intra-orale mondscanner. Dit moderne proces vermijdt conventionele afdrukken en zorgt voor nauwkeurige restauraties. Ten slotte kan de definitieve kroon op het implantaat worden vervaardigd door onze praktijk of uw eigen tandarts, waardoor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing wordt geboden.

Brug op implantaten - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Heb je een vraag of wil je je direct inschrijven?
Maak dan eenvoudig gebruik van onderstaande knoppen

Telefonische bereikbaarheid

Beste patiënt,

Vandaag zijn wij telefonisch niet bereikbaar van 08:00 tot 16:30 vanwege beperkte personele bezetting.
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met 0800-8602.
Ook kunt u een email sturen naar: info@tplr.nl voor algemene vragen.
Deze zullen we waar mogelijk nog vandaag oppakken of de eerst volgende werkdag in behandeling worden genomen.

Excuus voor het eventuele ongemak,
Team TPLR