Logo - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Trainer

Wat doet een trainer?

Trainers zijn orthodontische hulpmiddelen om de dentale- en gezichtsontwikkeling van kinderen tussen de 5 en 15 jaar te verbeteren. Deze behandeling leidt tot een betere gezichtsontwikkeling bij kinderen. Het succes van deze behandeling is het corrigeren van de positie  en functie van de tong, het verkrijgen van de juiste manier van ademen via de neus en het trainen van de mondspieren (wangen en  lippen) om goed te functioneren waardoor de tanden in de juiste positie komen te staan.

De Myobrace® stimuleert de juiste  manier van slikken en ademhalen. Het gebruik van een trainer is een effectieve methode om een normale beet te herstellen. De noodzaak van een orthodontische behandeling kan daarmee geëlimineerd of sterk bekort worden.

Als het gaat om stevigheid en minder risico’s voor gezonde tanden en kiezen en de kaak, is een frame een beter alternatief dan een plaatje.

Een frame is een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Bruggen, kronen en implantaten niet. Die zitten vast in de mond.

Reinig uw prothese na iedere maaltijd (boven een wasbak, zonder tandpasta), uw eigen gebit en  ook het slijmvlies onder de prothese. Besteed extra aandacht aan het verwijderen van tandplak, vooral op die tanden en kiezen waarop uw prothese steunt. Leg uw kunstgebit sowieso één keer per week een nachtje in een reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw kunstgebit. Borstel uw kunstgebit daarna goed en spoel het af met water.

Instructies

De trainer dient gedragen te worden één uur overdag en na een adaptatieperiode van 2 weken ook ‘s nachts. Na  een half jaar kan beoordeeld worden of de behandeling  beëindigd wordt.

Zonder het dragen van een trainer is slechts weinig verandering.

Gebruik gewoon je tandenborstel en tandpasta om de trainer te reinigen. De tabletten Myoclean hebben een antibacteriële werking en kunnen 1 keer per week gebruikt worden.

Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Heb je een vraag of wil je je direct inschrijven?
Maak dan eenvoudig gebruik van onderstaande knoppen

Telefonische bereikbaarheid

Beste patiënt,

Vandaag zijn wij telefonisch niet bereikbaar van 08:00 tot 16:30 vanwege beperkte personele bezetting.
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met 0800-8602.
Ook kunt u een email sturen naar: info@tplr.nl voor algemene vragen.
Deze zullen we waar mogelijk nog vandaag oppakken of de eerst volgende werkdag in behandeling worden genomen.

Excuus voor het eventuele ongemak,
Team TPLR