Logo - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Mondhygiënist

Altijd een gezond gebit

Tandvleesproblemen en gebitsproblemen in het algemeen kunnen onze gezondheid behoorlijk in de weg staan. Naast dat deze klachten vaak pijn doen en je wellicht last hebt van een slechte adem, heeft het ook nadelige gevolgen voor ons zelfvertrouwen. De stralende glimlach verdwijnt, en dat is zonde.

Problemen blijken vaak te ontstaan doordat de mond niet adequaat wordt gereinigd. Is de mondhygiëne onvoldoende of zijn er tandvleesproblemen, dan maken wij voor u een afspraak bij de preventie-assistente of de mondhygiëniste in onze praktijk. De mondhygiëniste, met jarenlange ervaring op het gebied van het gebit, kan u advies en voorlichting geven over mondverzorging, tandvleesontsteking, en voedingsgewoonten.

De mondhygiëniste en preventie assistente in Utrecht kunnen uw gebit op een professionele wijze reinigen. Denk hierbij aan de verwijdering van het tandsteen, tandplak en aanslag.

Ontstoken tandvlees voorkomen

Door tandplak kan een ontsteking ontstaan aan de rand van uw tandvlees: gingivitis. Een gingivitis is “eenvoudig” te behandelen wanneer deze op tijd wordt aangepakt.

Als de bacteriële ontsteking zich verder uitbreidt naar het kaakbot praten wij over parodontitis, waardoor het tandvlees los komt van de tanden en kiezen: die ontstane ruimte tussen de tanden en het tandvlees noemen wij pockets.

Heeft u sprake van deze pockets, dan is verbetering door de mondhygiënist niet meer voldoende om de ontsteking volledig te laten genezen. Er ontstaan dan vervelende klachten die curatief moeten worden behandeld bij de tandarts.

Bij de behandeling volgen wij een protocol dat opgesteld is door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie:

  • Diagnostiek via pocketstatus metingen
  • Bespreking ernst situatie en behandelmogelijkheden
  • Intensieve professionele gebitsreiniging
  • Uitgebreide instructie mondhygiëne
  • Herbeoordeling: pockets meeting en zo nodig bacterieel onderzoek
  • Nazorg
Mondhygiënist - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Waarom gebit laten reinigen bij Mondhygiënist Utrecht?

Kundig uw gebit laten reinigen? Als mondhygiënist Utrecht Leidsche Rijn staan we graag voor u klaar om de gezondheid van uw gebit en tandvlees te versterken. Wij streven altijd naar een goede mondhygiëne van uw tanden en kiezen. In onze praktijk ontvangen we dan ook graag nieuwe patiënten

Onze mondhygiënisten beschikken over jarenlange ervaring en werken altijd in het belang van de patiënt. In onze kliniek wordt u warm onthaalt en doen we er alles aan om de goede mondhygiëne te bewaren.

Wat we voor u kunnen betekenen

Onze mondhygiënisten staan voor u klaar voor het behandelen van uw gebit. Hierbij behandelen we verschillende fases:

  • Gebitreiniging
  • Verwijderen van tandsteen en -plak
  • Voorkomen van gaatjes (cariës)
  • Periodieke controle

Een passend advies
Ook geven onze mondhygiënisten in Utrecht graag advies op het gebied van tanden poetsen. Zowel volwassenen als jongeren kunnen namelijk moeite hebben met het regelmatige poetsen. Wij geven u dan diverse tips om ervoor te zorgen dat het tanden poetsen u een stuk makkelijker vergaat. En dat scheelt enorm! De mondverzorging begint namelijk altijd bij uzelf.

Kies voor tandartsenpraktijk Leidsche Rijn Utrecht

Bij Tandartsen Praktijk Leidsche Rijn, nabij Utrecht, vindt u alles onder een dak op het gebied van mondzorg. Voor zowel de tandarts als mondhygiënist kunt u op dezelfde locatie terecht. Bij de mondhygiënist bent u van harte welkom voor preventieve behandelingen, bij de tandarts helpen bij u graag om vervelende gebitsproblemen te verhelpen.

Natuurlijk begint een goede mondhygiëne altijd bij u. Het zelf reinigen van de tanden kan enorm veel gebitsproblemen voorkomen. Wat dacht u bijvoorbeeld van gaatjes (cariës). Merkt u na verloop van tijd dat u beginnende klachten ervaart? Dan kan een mondhygiënist oplossing bieden. Wanneer u pijn ervaart aan uw gebit, dan raden we aan om een bezoek te brengen aan de tandarts. Bij Tandartsenpraktijk Leidsche Rijn in Utrecht kijken we altijd wat er nodig is voor uw mond en gebit.

Maak online een afspraak en kom langs bij onze tandarts, mondhygiënist of andere tandexpertises.

Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Heb je een vraag of wil je je direct inschrijven?
Maak dan eenvoudig gebruik van onderstaande knoppen

Telefonische bereikbaarheid

Beste patiënt,

Vandaag zijn wij telefonisch niet bereikbaar van 08:00 tot 16:30 vanwege beperkte personele bezetting.
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met 0800-8602.
Ook kunt u een email sturen naar: info@tplr.nl voor algemene vragen.
Deze zullen we waar mogelijk nog vandaag oppakken of de eerst volgende werkdag in behandeling worden genomen.

Excuus voor het eventuele ongemak,
Team TPLR