Logo - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Orthodontie

Meer informatie kunt u vinden op de website www.oplr.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn bellen op 030 677 08 80.

Bij Tandartspraktijk Leidsche Rijn en Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn werken we volgens het non-extractie principe, dat wil zeggen  dat wij op voorhand geen tanden of kiezen  trekken om voldoende ruimte te creëren. Daarnaast werken wij niet met de zogenaamde buitenboordbeugel.

Wij wachten niet totdat het complete melkgebit is gewisseld, we bepalen graag in een vroegtijdig stadium welke behandeling het beste voor uw kind is. Derhalve adviseren wij meisjes in de leeftijd van 9 jaar en jongens van 10 jaar langs te komen voor een eerste consult.

Het eerste bezoek is allereerst om kennis met elkaar te maken, maar verder ook om te bekijken of een orthodontische behandeling op korte termijn al wenselijk is, of dat deze pas op een later tijdstip gestart kan worden, of misschien zelfs geheel onnodig is.

Als uit dit eerste onderzoek naar voren komt dat een behandeling op korte termijn nuttig is, worden er 2 afspraken gemaakt. Eén voor het maken van röntgenfoto’s, kleurenfoto’s en gipsmodellen en één voor het bespreken van deze gegevens. Tijdens deze bespreking krijgt u ook van ons te horen welke behandeling het beste bij u past en welke beugels daarbij gebruikt gaan worden. Tijdens of na deze bespreking ontvangt u het behandelplan met een kostenbegroting. Nadat u deze ondertekend heeft, plannen wij een afspraak in om de beugel te plaatsen.

Hoe gaat de beugelbehandeling in zijn werk?

De beugelbehandeling begint met het plaatsen van de beugel: een losse of een vaste of een combinatie van. Tijdens de behandeling kom je eens in de 4,6 of meer weken voor controle. We kijken naar de voortgang en stellen de beugel steeds wat bij zodat je tanden en kaken in het juiste tempo de correcte positie innemen.

Aan het einde van de behandeling komt de retentiefase: het bereikte resultaat wordt zo goed mogelijk vastgehouden met een retentiebeugel.

Orthodontie voor volwassenen

Ook volwassenen wensen een mooi gebit. Beugelbehandelingen kunnen in principe tot elke leeftijd worden uitgevoerd. Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel een belangrijk aspect. De behandelaar kan u informeren over de mogelijkheden met minder zichtbare beugels  of helemaal zonder slotjes met Invisalign.

Orthodontie - Tandartspraktijk Leidsche Rijn
Invisalign - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Invisalign

Deze beugel bestaat uit een set doorzichtige bitjes. Deze moeten bijna de hele dag gedragen worden en elke week worden vernieuwd. De tanden schuiven dan geleidelijk stapje voor stapje naar hun plaats. De behandeling is bijna voor iedereen geschikt. Het grote voordeel is dat de beugel  bijna onzichtbaar is en het tandenpoetsen gaat makkelijker.

Kun je met een beugel gewoon je tanden poetsen?

Als je een vaste beugel  hebt is het tandenpoetsen en stuk lastiger.Het kost meer tijd een aandacht om je gebit schoon te krijgen. Bij het plaatsen van de beugel krijgt je standard instructies over het poetsen. Het is belangrijk om je gebit minimaal twee keer per dag te poetsen.

Kun je met een beugel alles eten?

Helaas kun je met een beugel niet alles eten:  geen toffees, dropjes, en andere plakkerige snoep meer. Neem ook liever geen kauwgom. Wees ook voorzichtig met cola of andere frisdrank. In de dranken zitten suikers diegaatjes kunnen veroorzaken. Wij adviseren om een mondspoeling met fluoride erbij te gebruiken.

De retentiedraad of spalk

Om te voorkomen dat de tanden na de behandeling  gaan verschuiven, wordt vaak een draadje achter de voortanden geplaatst. Dit draadje moet soms levenslang blijven zitten. Dat is niet erg, u bent er binnen een week aan gewend en wanneer u het goed schoonhoudt is er niet meer kans op gaatjes dan zonder het draadje. De eigen tandarts kan het draadje periodiek controleren.

Spalkje - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Heb je een vraag of wil je je direct inschrijven?
Maak dan eenvoudig gebruik van onderstaande knoppen

Telefonische bereikbaarheid

Beste patiënt,

Vandaag zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met 0800-8602.
Ook kunt u een email sturen naar: info@tplr.nl voor algemene vragen.
Deze zullen de eerst volgende werkdag in behandeling worden genomen.

Excuus voor het eventuele ongemak,
Team TPLR