Logo - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Implantologie

Implantologiepraktijk Leidsche Rijn

Tandartspraktijk Leidsche Rijn heeft ruime praktijkervaring op het gebied van implantologie en maakt gebruik van hoge kwaliteit implantaten. Wij hebben een aparte praktijk voor alle specifieke implantologie behandelingen. 

Wat is een implantaat?

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels vervaardigd uit titanium. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Uw nieuwe tanden zijn nu niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden. Een implantaat is een vervanging voor ontbrekende tanden.

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Voordelen van een implantaat

Wat houdt deze behandeling in?

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Bij het verlies van één tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een keramische kroon.

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Bij het verlies van enkele tanden of kiezen. De implantaten worden van een vastzittende brug voorzien.

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Bij het verlies van alle tanden en kiezen. Eén brug op zes implantaten

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op 2 of 4 implantaten een overkappingsprothese of “klikgebit” worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

Implantaat - Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Een volledige prothese (overkappingsprothese) op basis van meerdere implantaten biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor uw gebitsprobleem.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Het plaatsen van een prothese op implantaten kan pas als uw kaak volgroeid is.Om te kunnen beoordelen of u voldoende kaakbot hebt, zal de tandarts röntgenfoto’s maken. Ook onderzoekt hij of uw tandvlees gezond is. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld bij de mondhygiëniste of parodontoloog. Pas als uw kaakbot en tandvlees in orde zijn, brengt de tandarts in uw boven- en/of onderkaak een of meerdere implantaten in.

Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een  nadelige invloed op het succes van de behandeling.

Hoe verzorg ik mijn implantaten?

Als uw kroon of prothese is aangebracht reinigt u deze dagelijks grondig, vooral bij de overgang van de implantaten naar het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en,  gebruik ragers en/of flossdraad. Vaak krijgt u aanwijzingen van uw tandarts of van uw mondhygiënist . Bij een slechte mondhygiëne kunnen ontstekingen rondom  uw implantaat ontstaan.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Net als bij andere behandelingen, gebruikt de tandarts een plaatselijke verdoving zodat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. U kunt enkele dagen klachten hebben. Als u last hebt van een gevoelige of wat gezwollen mond, kunt u gerust een pijnstiller nemen en uw wang koelen met ijs. Vaak schrijft uw tandarts ook een mondspoelmiddel en een antibioticum voor. Onderzoek heeft aangetoond dat het succespercentage op korte termijn op 98% ligt.

Is het plaatsen van implantaten kostbaar?

Vooropgesteld, de kosten variëren sterk per persoon. Tandtechniekkosten, gebruikt implantaatsysteem, toegepaste methode en uitgebreidheid van de behandeling zijn bepalend.

Vraag uw tandarts daarom naar de exacte kosten van de behandeling(en) die hij bij u nodig acht. Raadpleeg in ieder geval uw verzekeringspolis; naar gelang de behandeling kan het zijn dat uw verzekeraar (een deel van) de kosten dekt. Uw tandarts is vaak bereid een voorstel in te dienen bij uw verzekering. In de regel geldt dat de (eenmalige) eigen bijdrage op lange termijn goed opweegt tegen de kosten die u maakt voor minder duurzame (tussen)oplossingen.

Tandartspraktijk Leidsche Rijn

Heb je een vraag of wil je je direct inschrijven?
Maak dan eenvoudig gebruik van onderstaande knoppen

Telefonische bereikbaarheid

Beste patiënt,

Vandaag zijn wij telefonisch niet bereikbaar van 08:00 tot 16:30 vanwege beperkte personele bezetting.
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met 0800-8602.
Ook kunt u een email sturen naar: info@tplr.nl voor algemene vragen.
Deze zullen we waar mogelijk nog vandaag oppakken of de eerst volgende werkdag in behandeling worden genomen.

Excuus voor het eventuele ongemak,
Team TPLR